Lede Strømnett

Praktisk fornybar energiteknologi som
reduserer kostnader og hjelper miljøet

Nyheter

Strømnettet er fullt i Vestfold

16 Oktober, 2023

Lede har fått beskjed fra Statnett om at strømnettet i Vestfold er fullt. All tilgjengelig kapasitet i eksisterende og planlagt nett fram til 2035 er reservert. Det er kun holdt av noe ekstra kapasitet til det som defineres som «vanlig forbruk». Situasjonen er noe bedre i Telemark, ifølge pressemeldingen.

At strømnettet er fullt, innebærer at det ikke finnes kapasitet til etablering av ny industri. Samtidig betyr det stopp for elektrifisering av eksisterende fossilbasert industri.

Lede etterlyser en diskusjon om ikke man i en periode kan drifte strømnettet hardere enn tidligere. Det innebærer noe høyere risiko for feil, men Askvik mener at det kan være verdt det.

#

Dette betyr kroken på døra for ytterligere industriutvikling i Vestfold og Telemark, sier administrerende direktør Øivind Askvik i nettselskapet Lede i en pressemelding fra selskapet.

Vi må snakke om det vi går glipp av, nemlig verdiskapning, sikring av arbeidsplasser og klimakutt. Dette må sees opp imot forsyningssikkerhet, sier Askvik.

#

Statnett: – Sagt ja til en dobling

Konserndirektør for kraftsystem og marked i Statnett, Gunnar G. Løvås, mener Lede underspiller en viktig faktor:

  • Vi har sagt ja til en dobling i kraftforbruket i Vestfold og Telemark, så å si at «strømnettet er fullt», kan misforstås. -Det betyr i denne sammenheng at ubrukt kapasitet allerede er reservert, presiserer Løvås overfor Nettavisen. Hvis noen ryker ut av køen, vil det bli plass til nye aktører, sier han.

  • Så ønsker vi å bygge en ny kraftledning fra Sørlandet til Grenland, sier Statnett-direktøren.-Dette ligger uansett langt frem i tid, selv om de håper å få «ja» fra OED til å starte prosjektutvikling i nær fremtid.

Sastech fortsetter å jobbe hardt for å tilby skreddersydde løsninger som bidrar til å redusere energiforbruket og miljøpåvirkningen. Ved å optimalisere energiforbruket og installere lokal energiproduksjon, som blant annet solceller, hjelper Sastech din virksomhet med å avlaste strømnettet. Ønsker du å utforske hvordan vi kan hjelpe deg med å optimere din virksomhets energibruk? Kontakt oss i dag for en gratis befaring! Sammen kan vi skape en mer bærekraftig fremtid!